RSS

Avfall och återvinning - Nyheter

Följ vår blogg!

Farligt Avfall-bilden, Bild Andreas Offerssonbroschyrer, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun Sopbil Ystads kommun, Bild Lotte NilssonBlandat material Bild FTI

Två-facks bil, bild Lotte Nilsson Ystads kommun  ÅVC Hedeskoga, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun


Retoy i Ystad blev lyckat!

Publicerad: 2015-09-14 09:33

Ystad siktar högre upp i avfallshierkin

Att återanvända leksaker bidrar både till bland annat minskade avfallsmängder och minskade utsläpp av koldioxid. Att byta leksaker med Retoy är dessutom både roligt och lärorikt.

Under lördagen den 12 september kom det ca 75-80 barn + föräldrar, mor- och farföräldrar för att tillsammans med Retoy byta leksaker, pyssla, leka och lära sig mer om barns rättigheter och det lämnades in ca 280st leksaker.

Ett dragplåster var såklart också Elsa från frost som både skrev autografer och poserade på bild till alla barns glädje.

Representanter från Avfallsenheten och Biblioteket hjälpte till under dagen och tillsammans med Retoy mötte vi många glada människor. Vi märkte tydligt att arrangemanget var lyckat och att många undrade när Retoy kommer till Ystad nästa gång.

Det pågår regelbundna arrangemang i exempelvis Malmö så vill man besöka Retoy där så gå in och titta på www.retoy.se för att se när nästa aktivitet äger rum.

Tack alla ni som kom i lördags, vi hoppas att ni liksom vi hade en riktigt rolig och lärorik dag!

// Avfallsenheten i Ystads kommun

retoy_ystadskommun


Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Kundtjänst

Tel: 0411-57 71 00.
Telefontid vardagar
kl 9-12 och 13-15.

E-post:
kundtjanst-avfall@ystad.se

Håll dig uppdaterad!

Facebook:

På Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter, information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla! @ystadhallbart

YouTube:

På Ystads kommuns YouTube-kanal hittar du Hållbart. Här kan du se filmerna om Snafs, Hållbarts profil. Han är så liten att han knappt syns men tillsammans med andra bildar han ett stort sopberg. Med det vill han säga att allas insats spelar roll, tillsammans kan vi minska sopberget!

Radio:

Under våren 2016 har Hållbart varit ett stående inslag på Radio Active.

Nyckelord