RSS

Avfall och återvinning - Nyheter

Följ vår blogg!

Farligt Avfall-bilden, Bild Andreas Offerssonbroschyrer, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun Sopbil Ystads kommun, Bild Lotte NilssonBlandat material Bild FTI

Två-facks bil, bild Lotte Nilsson Ystads kommun  ÅVC Hedeskoga, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun


Historien om dina kläder

Publicerad: 2014-11-22 09:00

Missa inte uppföljningen av sajten Köp inte skräp, denna gång med fokus textilier. Här hittar du även sy -skolan som ger dig massor av tips på hur du kan förlänga dina kläders livslängd, tävlingen #bratextil och mycket annat.


Europa minskar avfallet 22-30e november

Publicerad: 2014-11-19 14:46

Förebyggande av avfall toppar prioriteringen i EUs avfallshierarki.

Några övergripande syften med ”Europa minskar avfallet” är att visa sambanden mellan förebyggande av avfall och hållbar utveckling och att genom konkreta exempel belysa vad olika aktörer åstadkommit när det gäller förebyggande av avfall. Kampanjen pågår 22–30 november 2014.

EWR 2014

Ystads Kommuns väg mot avfallsminimering

Hitta vägar till målet genom att väva samman olika aktörer, du kan inte göra allt själv. Även om en enskild insats inte ger så mycket effekt direkt så är det kanske i sammanhanget avgörande.

Avfall Sverige och kommunerna vill belöna "Miljönär-vänliga" verksamheter som lagar, lånar och återanvänder.

Januari 2015 kommer Avfallsverige att lansera sin kampanj. Vi kommer att lyfta fram olika verksamheter i kommunen som kan miljönärmärkas i linje med Avfallsveriges miljömärkning Miljönär-vänlig. Man kommer också att kunna höra av sig till oss om man vet någon verksamhet som gör något som bör miljönär märkas. Mer om detta kommer under 2015 - Håll utkik!

Köp inte skräp -detta året med tema textil

Den nya sajten lanseras 22 november - Missa inte det!

köp inte skräp, sysav


Vad vill du veta mer om?

Publicerad: 2014-11-13 10:21

För att skapa ett hållbart samhälle som vi kan lämna över till kommande generationer krävs det att vi alla hjälps åt.

I denna vecka på Avfallsveriges höstmöte lyftes det fram betydelsen av kunskapsöverföring, information och delaktighet för att kunna klättra uppåt i EUs avfallstrappa och göra skillnad för vår miljö.

Vi på Avfallsenheten försöker att arbeta mycket med information på olika sätt men vi skulle vilja veta vilken information ni saknar eller vill veta mer om?

Kanske undrar du vad det blir av förpackningarna som du lämnar på återviningsstationen, varför återanvändning är bättre än återvinning, varför det är viktigt att sortera rätt, vad är biogödsel, hur många besökte Farligt Avfall-bilen under året, hur mycket matavfall vi samlar in till återvinning m.m

Maila oss så lovar vi att försöka förklara eller berätta mer så att det blir tydligt varför din insats är viktig och att vi tillsammans kan göra skillnad.

Mvh

Avfallsenheten Ystads kommun

strand_Bild_LotteNilssonYstadskommun


Systembyte pågår

Publicerad: 2014-11-07 10:41


Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Kundtjänst

Tel: 0411-57 71 00.
Telefontid vardagar
kl 9-12 och 13-15.

E-post:
kundtjanst-avfall@ystad.se

Håll dig uppdaterad!

Facebook:

På Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter, information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla! @ystadhallbart

YouTube:

På Ystads kommuns YouTube-kanal hittar du Hållbart. Här kan du se filmerna om Snafs, Hållbarts profil. Han är så liten att han knappt syns men tillsammans med andra bildar han ett stort sopberg. Med det vill han säga att allas insats spelar roll, tillsammans kan vi minska sopberget!

Radio:

Under våren 2016 har Hållbart varit ett stående inslag på Radio Active.

Nyckelord