RSS

Avfall och återvinning - Nyheter

Följ vår blogg!

Farligt Avfall-bilden, Bild Andreas Offerssonbroschyrer, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun Sopbil Ystads kommun, Bild Lotte NilssonBlandat material Bild FTI

Två-facks bil, bild Lotte Nilsson Ystads kommun  ÅVC Hedeskoga, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun


Juluppehåll för hämtning av kyl & frys

Publicerad: 2015-11-30 09:00

Onsdagen den 9 december är sista hämtningen av kyl och frys innan juluppehållet.

Vi börjar åter onsdagen den 13 januari 2016.


Europa minskar avfallet 2015

Publicerad: 2015-11-30 08:51

I Ystad uppmärksammades veckan på många sätt.

I onsdags avgjordes Återvinningsgalan i Göteborg, en återkommande gala som arrangeras av Recycling i samarbete med ett flertal andra aktörer läs mer på www.atervinningsgalan.se

I år var 98st nominerade till de 8 kategorierna och endast 23 gick till final, och Ystad var en av dem vilket är något att vara stolta över. Finalplatsen var dessutom i en kategori som handlar om framtidstro, engagemang och kommunikation i form av kategorin årets miljöinitiativ.

Det blev ingen vinst denna gång men ändå ett kvitto på hur man i Ystad på ett kreativt sätt visat hur man kan arbeta med att framförallt minska avfallet. Vinnare blev istället Fågelmyra on tour/Borlänge Energi. Här kan ni se presentationen av finalisterna i denna kategori:

I torsdags höll Avfall Sverige en nätverksträff där alla Miljönär-vänliga verksamheter i Sverige var inbjudna. Miljönärvänligmärkta Havsglas från Ystad var en av dem som deltog på nätverksträffen där deltagarna under dagen får en bakgrund till hållbar konsumtion, tips och inspiration från kollegor och möjlighet att skapa nya nätverk.

I fredags träffades Avfallsenheten tillsammans med miljönärvänliga verksamheter i Ystads kommun och höll en nätverksträff för att diskutera frågor kring minskade avfallsmängder och hur vi tillsammans kan tänka i nya banor och underlätta för kommuninvånarna att laga, låna och återanvända och på så vis förlänga prylars livslängd och därmed arbeta för minskade avfallsmängder genom Avfall Sveriges märkning Miljönär-vänlig.

Som om inte detta vore nog så avgörs det snart vem som tar hem priset i FOURFITCHALLENGE, en kampanj av Sysav och dess ägarkommuner, där vinnaren kan få en stylingdag av sin egen garderob med Robert&Blads Helle Robertson.

återvinningsgalan 2015


Europa minskar avfallet 21-29 november

Publicerad: 2015-11-21 08:00

Förebyggande av avfall toppar prioriteringen i EUs avfallshierarki. Några övergripande syften med ”Europa minskar avfallet” är att visa sambanden mellan förebyggande av avfall och hållbar utveckling och att genom konkreta exempel belysa vad olika aktörer åstadkommit när det gäller förebyggande av avfall.


Farligt Avfall-bilens sista stopp för i år

Publicerad: 2015-11-16 08:54

Kategorier: Farligt Avfall

Ystad i final på återvinningsgalan

Publicerad: 2015-11-02 15:24


Vår tid är nu!

Publicerad: 2015-11-02 10:09

Hoppfulla perspektiv på klimatkrisen


Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Kundtjänst

Tel: 0411-57 71 00.
Telefontid vardagar
kl 9-12 och 13-15.

E-post:
kundtjanst-avfall@ystad.se

Håll dig uppdaterad!

Facebook:

På Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter, information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla! @ystadhallbart

YouTube:

På Ystads kommuns YouTube-kanal hittar du Hållbart. Här kan du se filmerna om Snafs, Hållbarts profil. Han är så liten att han knappt syns men tillsammans med andra bildar han ett stort sopberg. Med det vill han säga att allas insats spelar roll, tillsammans kan vi minska sopberget!

Radio:

Under våren 2016 har Hållbart varit ett stående inslag på Radio Active.

Nyckelord