RSS

Avfall och återvinning - Nyheter

Följ vår blogg!

Farligt Avfall-bilden, Bild Andreas Offerssonbroschyrer, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun Sopbil Ystads kommun, Bild Lotte NilssonBlandat material Bild FTI

Två-facks bil, bild Lotte Nilsson Ystads kommun  ÅVC Hedeskoga, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun


Information om avfallshantering 2016

Publicerad: 2015-09-30 15:25

Här hittar du information om förändrade sophämtningsdagar under julen 2015 och storhelger under våren 2016, förändringar i samband med skottåret mm

Informationsbladet hamnar i din brevlåda tillsammans med din faktura.

Om du har e-faktura hittar du länken till informationsbladet i din faktura. Om du har e-faktura och en giltig e-post adress så får du även informationsbladet via e-post.

Här kan du läsa informationsbladet från oss.

infoblad_2016

Kategorier: Soptömning

Vi inspirerar varandra!

Publicerad: 2015-09-23 13:47

Idag 23 september var avfallsenhetens miljöstrateg inbjuden till Skurups folkhögskola för att hålla i inspirationsföreläsningen "det finns inget avfall"

Skurups folkhögskola blev intresserade av inspirationsföreläsningen i samband med biblioteket i Ystads lunchföreläsning i början av september. Skurups folkhögskola finns även i Ystad.

På plats var även avfallsansvarig från Skurups kommun och tillsammans med eleverna blev det många intressanta diskussioner vilket förhoppningsvis leder till nya tankar och idéer med ett gemensamt fokus högre upp i avfallshierkin!

En positiv, inspirerande och engagerande förmiddag helt enkelt med slutsatsen ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Rubriken det finns inget avfall är hämtad från Avfall Sveriges vision läs mer om visionen på avfallsverige.se

avfallshierkin_sysav


Årets mest fruktbara insamling!

Publicerad: 2015-09-21 08:11

Mellan 1 augusti och 31 oktober kan du lämna fallfrukt separat på återvinningscentralen. Frukten återvinns i form av biogödsel och biogas. Tänk på att säckarna måste tömmas på plats, och att frukten inte får vara blandad med trädgårdsavfall som grenar och löv.

Tips: Om du har stora mängder frukt kan du kontakta ett musteri istället. Eller anmäl dig till Fruktförmedlingen www.aktavara.org/fruktformedlingen

fallfrukt_sysav

Kategorier: Sortering

Tage-skåpet till Ystad!

Publicerad: 2015-09-16 12:53


Retoy i Ystad blev lyckat!

Publicerad: 2015-09-14 09:33

Ystad siktar högre upp i avfallshierkin


Det finns inget avfall

Publicerad: 2015-09-02 12:22

Onsdagen den 9 september kl. 13.00 är det dags för en inspirationsföreläsning på Ystads stadsbibliotek i ämnet "Det finns inget avfall"


Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Kundtjänst

Tel: 0411-57 71 00.
Telefontid vardagar
kl 9-12 och 13-15.

E-post:
kundtjanst-avfall@ystad.se

Håll dig uppdaterad!

Facebook:

På Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter, information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla! @ystadhallbart

YouTube:

På Ystads kommuns YouTube-kanal hittar du Hållbart. Här kan du se filmerna om Snafs, Hållbarts profil. Han är så liten att han knappt syns men tillsammans med andra bildar han ett stort sopberg. Med det vill han säga att allas insats spelar roll, tillsammans kan vi minska sopberget!

Radio:

Under våren 2016 har Hållbart varit ett stående inslag på Radio Active.

Nyckelord