RSS

Avfall och återvinning - nyheter

Följ vår blogg!

Farligt Avfall-bilden, Bild Andreas Offerssonbroschyrer, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun Sopbil Ystads kommun, Bild Lotte NilssonBlandat material Bild FTI

Två-facks bil, bild Lotte Nilsson Ystads kommun  ÅVC Hedeskoga, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun


Vi håller rent!

Publicerad: 2016-05-09 10:05

På torsdag kl. 13.00-14.30 är du välkommen att plocka skräp tillsammans med oss!

Under veckorna 17-21 pågår Ystads officiella skräpplockarveckor under Håll Sverige Rents aktivitet "Vi håller rent"

Torsdagen den 12 maj samlas frivilliga vid "Jakten" (intill kiosken vid minigolfbanan) för att tillsammans plocka skräp och visa att nedskräpning inte är ok.

Vi som tar emot dig på plats är Lotte Nilsson -miljöstrateg, Andrea Novag -kommunekolog och Agneta Green -miljö & klimatstrateg på Ystads kommun.

Vi kommer även att dela ut skräpplockarmaterial i form av soppåsar och klistermärken från Håll Sverige Rent.

Aktiviteten den 12 maj är en av många som görs i Ystad med omnejd under denna period då både förskolor, skolor, byalag och föreningar aktivt deltar och ordnar egna skräpplockaraktiviteter.

På plats för att inspirera ytterligare och delta i skräpplockningen finns Stefan Brage & Anders Åsberg som blivit beviljade medel ur Region Skånes miljövårdsfond för sitt ett projekt "skräp" samt ett företag som arbetar hårt för att minska nedskräpningen av fimpar.

Tillsammans visar vi att nedskräpning inte är ok och utmanar samtidigt andra att plocka #ettskräpomdagen.

Hoppas vi ses!

Håll Sverige Rent


Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Avfallsenhetens kundtjänst

Telefon: 0411-57 71 00
(vardagar 9-12 och 13-15)

E-post: kundtjanst-avfall@ystad.se

Håll dig uppdaterad!

Facebook:

På Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter, information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla! @ystadhallbart

YouTube:

På Ystads kommuns YouTube-kanal hittar du Hållbart. Här kan du se filmerna om Snafs, Hållbarts profil. Han är så liten att han knappt syns men tillsammans med andra bildar han ett stort sopberg. Med det vill han säga att allas insats spelar roll, tillsammans kan vi minska sopberget!