RSS

Avfall och återvinning - nyheter

Följ vår blogg!

Farligt Avfall-bilden, Bild Andreas Offerssonbroschyrer, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun Sopbil Ystads kommun, Bild Lotte NilssonBlandat material Bild FTI

Två-facks bil, bild Lotte Nilsson Ystads kommun  ÅVC Hedeskoga, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun


Verksamheten klar i pilotprojektet!

Publicerad: 2016-03-03 15:57

NU ÄR DET KLART!
Det blir det kommunala fastighetsbolaget Ystadbostäder som vi i Ystads kommun kommer att samarbeta med i projektet förebyggande av avfall i kommunala organisationer!
Vilken produkt vi kommer att fokusera på återstår att se vid vårt första stora möte den 31/3 Håll utkik!

Ystads kommun kommer att vara en av tre kommuner i Sverige som kommer att vara med i ett pilotprojekt som delvis finansieras av Avfall Sveriges utvecklingssatsning. Projektet går ut på att testa och utveckla en metod kring förebyggande av avfall som är framtagen åt Avfall Sverige av Marla Miljödialog.

Pilotprojektet kommer att drivas av Marla Miljödialog i samarbete med projektledare från Ystads kommuns avfallsenhet samt fastighetsförvaltare från Ystadbostäder.

Arbetet kommer att kunna följas i många olika medier exempelvis på Facebook sidan "Förebyggande av avfall, test och utveckling av metod" och Ystads kommuns Facebook sida "Hållbart"

Kontakt:

Lotte Nilsson, Miljöstrateg på  Avfallsenheten

Maria Widenstedt, fastighetsansvarig på Ystadbostäder

Maria Larsson, Marla Miljödialog

 förebyggande av avfall_ystads kommun


Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Avfallsenhetens kundtjänst

Telefon: 0411-57 71 00
(vardagar 9-12 och 13-15)

E-post: kundtjanst-avfall@ystad.se

Håll dig uppdaterad!

Facebook:

På Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter, information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla! @ystadhallbart

YouTube:

På Ystads kommuns YouTube-kanal hittar du Hållbart. Här kan du se filmerna om Snafs, Hållbarts profil. Han är så liten att han knappt syns men tillsammans med andra bildar han ett stort sopberg. Med det vill han säga att allas insats spelar roll, tillsammans kan vi minska sopberget!