RSS

Avfall och återvinning - nyheter

Följ vår blogg!

Farligt Avfall-bilden, Bild Andreas Offerssonbroschyrer, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun Sopbil Ystads kommun, Bild Lotte NilssonBlandat material Bild FTI

Två-facks bil, bild Lotte Nilsson Ystads kommun  ÅVC Hedeskoga, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun


Vi håller rent 2017

Publicerad: 2017-02-01 13:33

Varje år deltar Ystad i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Vi Håller Rent-kampanjen är ett bra verktyg för kommuner som vill engagera sina invånare för en renare kommun.

Vi håller rent - logotypRunt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att påverka sin närmiljö till det bättre och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Från den 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent!

Anmäl dig på www.hsr.se/vihållerrent. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken. 2016 deltog 767 782 skräpplockarhjältar runt om i landet!

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta Emma Nilsson, 0411-57 70 86, emma.e.nilsson@ystad.se

 

För mer info besök www.hsr.se/vihållerrent


Mycket skräp blev det!

Publicerad: 2016-05-13 08:46

Vi kunde inte önskat oss bättre väder för en gemensam skräpplockning, men vi  kunde önskat oss mindre skräp!

Efter 1 1/2 timme hade vi fyllt några säckar vilket egentligen är märkligt eftersom nedskräpning är förbjudet. Aktiviteten var en av många som sker under Håll Sverige Rents skräpplockarveckor "Vi håller rent"

Nu hoppas vi att vi alla kan få njuta av våra stränder och naturområden utan att träffa på en massa skräp. Att alla som tar med sig något ut i naturen också tar med sig det hem eller lägger skräpet i någon av de många papperskorgarna som finns utplacerade.

Det kan nämligen ta ca 450år för en plastförpackning att brytas ner i naturen och för en glasflaska kan det ta 1 miljon år (källa: Håll Sverige Rent) så troligtvis hinner skräpet innan dess hamna i havet eller komma något djur till skada. Bara för att du inte ser skräpet längre så innebär det alltså inte att det inte finns kvar.

Vi håller rent_Ystadskommun

Vi håller rent_Ystadskommun


Vi håller rent!

Publicerad: 2016-02-09 11:42

På måndag den 15 februari öppnar anmälningsformuläret!

Vi Håller Rent-kampanjen är ett bra verktyg för kommuner som vill engagera sina invånare för en renare kommun. Att plocka skräp är ett konkret sätt att påverka sin närmiljö till det bättre och skapa en stolthet över platsen man bor på.

Anmälan öppnar den 15 februari  sista anmälningsdag är 27 mars.

Tidigare år har kampanjen varit uppdelad i olika aktiviteter för skolor och förskolor, föreningar och kustälskare. I år välkomnar vi alla till samma kampanj - Vi Håller Rent.

För mer info besök Nedskräpning -minska avfallet

Vi håller rent


Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Avfallsenhetens kundtjänst

Telefon: 0411-57 71 00
(vardagar 9-12 och 13-15)

E-post: kundtjanst-avfall@ystad.se

Håll dig uppdaterad!

Facebook:

På Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter, information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla! @ystadhallbart

YouTube:

På Ystads kommuns YouTube-kanal hittar du Hållbart. Här kan du se filmerna om Snafs, Hållbarts profil. Han är så liten att han knappt syns men tillsammans med andra bildar han ett stort sopberg. Med det vill han säga att allas insats spelar roll, tillsammans kan vi minska sopberget!