RSS

Avfall och återvinning - nyheter

Följ vår blogg!

Farligt Avfall-bilden, Bild Andreas Offerssonbroschyrer, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun Sopbil Ystads kommun, Bild Lotte NilssonBlandat material Bild FTI

Två-facks bil, bild Lotte Nilsson Ystads kommun  ÅVC Hedeskoga, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun


Byt leksaker med Retoy!

Publicerad: 2016-11-20 10:19

Retoy kommer till Ystads stadsbibliotek lördagen den 26 november

– passande nog den köpfria dagen under Europa minskar avfallet veckan!

I samarbete med Avfallsenheten och Stadsbiblioteket i Ystad går hela dagen i klimatets tecken. Det blir teaterföreställningar av teater Pepino kring temat vatten kl. 11.00 för barn 0-3 år och kl 13.00 för barn 4-9 år.

Dessutom bjuds det på engagerande och inspirerande föreläsningar för vuxna av Rustan Nilsson, miljöpedagog på Sysav föreläser om det Hållbara egot och Caroline Fredriksson från Lunds universitet pratar om planeringen för ett förändrat klimat och stigande havsnivåer. Rustan föreläser kl. 13.45.

Vad är Retoy

Ta med leksaker du inte längre leker med och byt mot roligare, kul för både barn och miljön och dessutom gratis! Hos oss kan du även leka och rita teckningar om dina rättigheter. Bytesaktiviteten pågår mellan 10.00–14.00, men biblioteket har långlördag och har öppet till kl 16.00.

Läs mer om hur du förbereder dig för att byta leksaker på www.retoy.se


Information om avfallshantering 2016-2017

Publicerad: 2016-11-14 08:00

Informationsblad inkörning julen, nyår och röda dagar 2016-2017

Information om avfallshanteringen i Ystads kommun samt ändrade sophämtningsdagar under jul, nyår och röda dagar har bifogats i senaste fakturan. Om du har en e-faktura finns den med som klickbar länk.

Har du av någon anledning inte fått informationsbladet så finns det att hämta hem här. Mvh // Avfallsenheten

informationsblad 2016-2017

Kategorier: Soptömning

Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Avfallsenhetens kundtjänst

Telefon: 0411-57 71 00
(vardagar 9-12 och 13-15)

E-post: kundtjanst-avfall@ystad.se

Håll dig uppdaterad!

Facebook:

På Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter, information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla! @ystadhallbart

YouTube:

På Ystads kommuns YouTube-kanal hittar du Hållbart. Här kan du se filmerna om Snafs, Hållbarts profil. Han är så liten att han knappt syns men tillsammans med andra bildar han ett stort sopberg. Med det vill han säga att allas insats spelar roll, tillsammans kan vi minska sopberget!