RSS

Avfall och återvinning - nyheter

Följ vår blogg!

Farligt Avfall-bilden, Bild Andreas Offerssonbroschyrer, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun Sopbil Ystads kommun, Bild Lotte NilssonBlandat material Bild FTI

Två-facks bil, bild Lotte Nilsson Ystads kommun  ÅVC Hedeskoga, Bild Lotte Nilsson Ystads kommun


Bli Miljönär del 8

Publicerad: 2016-07-25 08:00

Sist ut i serien med hållbara tips är Hållbart profilen Snafs.

Här kommer tre snabba tips för att bli Miljönär!

  1. Skapa en plattform där du gemensamt med grannar el. vänner samäger och delar på saker du använder sällan såsom tex häcksax, trimmer mm
  2. Dela sopkärl med dina grannar kontakta kundtjanst-avfall@ystad.se
  3. Gör inköpslistor -undvik att kasta maten du handlar hem. Anslut dig till matavfallssortering så att det som trots allt blir över återvinns.

Vem är Snafs?

Hållbart profilen Snafs är så liten att han knappt syns, men tillsammans med andra snafs bildar han en stor sophög. Med det vill han visa att allas insats spelar roll, tillsammans kan vi minska sopberget!

Kategorier: Miljönärvänlig

Bli Miljönär del 9

Publicerad: 2016-07-22 08:00

Dagens tre snabba hållbara tips från Göta-Irene. Så här enkelt blir du Miljönär!

  1. Är det helt och rent? Lämna in på loppis, secondhand, återbruk osv. Det du inte vill ha eller behöver kan vara precis vad någon annan söker.
  2. Ibland måste saker kastas men se till att de blir sorterade och om tex skinnsoffan är bortom räddning ta en ordentlig titt på den. Baksidan ser förmodligen ut som den är helt ny. Skär eller klipp ut den biten och om du själv inte vill ha den ge den till någon som kan ta hand om den. Massor av kanonfint material att göra bälten, väskor, smycken och mycket mer av.
  3. Ta dina egna eller barnens gamla t-shirts och gör enkla påsar för frukt och grönsaker och använd istället för butikens plastpåsar. Då spelar det ingen roll om det fanns fläckar eller små hål. Med endast en sax som verktyg och ingen förkunskap eller sömnad förvandlar du snabbt linnen och t-shirts till fruktpåsar och de tvättas enkelt vid behov tillsammans med dina vanliga kläder.

Göta-Irene

Användbarhet, hållbarhet, ekonomi och fantasi.
Jag arbetar med återbruk och upcykling. Jag tar det andra ser som skräp och förvandlar till nya användbara saker.
Jag ger nytt liv till det som behöver det och hjälper mina kunder att minska konsumtion, produktion och avfall genom att hitta användbara presenter.

Genom att ändra tankesätt och synsätt kan vi tillsammans göra vår värld mer hållbar.

miljönär

miljönär

miljönär

miljönär

miljönär

Kategorier: Miljönärvänlig

Bli Miljönärvänlig del 7

Publicerad: 2016-07-20 08:00

Off2Off levererar tre snabba tips på vad du kan göra i din vardag för att bli Miljönär!

  1. Låt andra avgöra om dina restprodukter saknar värde. I rätt händer har de mesta ett användningsområde. Skänk, byt, sälj dina prylar som du inte ser behov av
  2. Ibland är det inte nya saker som du söker, det är fräscha saker. Kanske idé att se vad en tjänst skulle kunna göra för dina använda saker som är liggande, kanske anlita en möbeltapetserare, designer, ugnslackerare etc.
  3. Kom ihåg att det mest hållbara köpet är det du slipper göra! Kanske kan du låna hyra eller köpa något tillsammans med vänner, grannar, släkt etc

Vad är Off2Off?

Off2Off erbjuder en molnbaserad kommunikationstjänst som matchar behov med tillgängliga resurser och inventarier sim inte längre används i en organisation.

Tjänsten anpassas efter kundens specifika förutsättningar och kan nyttjas både internt i organisationen primärt, och med externa aktörer, lokalt, regionalt och globalt. Det kan handla om att använda avlagda kontorsmöbler på annat håll i organisationen, sälja dem eller ge bort till välgörenhet eller i sista hand låta dem gå till återvinning.

Vi fokuserar för tillfället på kommuner, blanda annat Ystad stad är med, kommer er kommun att haka på?

miljönär

Kategorier: Miljönärvänlig

Bli Miljönärvänlig del 6

Publicerad: 2016-07-18 08:00

Kategorier: Miljönärvänlig

Bli Miljönär del 5

Publicerad: 2016-07-15 08:00

Kategorier: Miljönärvänlig

Bli Miljönär del 4

Publicerad: 2016-07-13 08:02

Kategorier: Miljönärvänlig

Bli Miljönär del 3

Publicerad: 2016-07-11 08:00

Kategorier: Miljönärvänlig

Bli Miljönär del 2

Publicerad: 2016-07-06 08:00

Kategorier: Miljönärvänlig

Bli Miljönär del 1

Publicerad: 2016-07-04 08:02

Kategorier: Miljönärvänlig

Sju myter och fakta om energiutvinning

Publicerad: 2016-07-01 10:19

Kategorier: Avfall Sverige

Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Avfallsenhetens kundtjänst

Telefon: 0411-57 71 00
(vardagar 9-12 och 13-15)

E-post: kundtjanst-avfall@ystad.se

Håll dig uppdaterad!

Facebook:

På Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter, information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla! @ystadhallbart

YouTube:

På Ystads kommuns YouTube-kanal hittar du Hållbart. Här kan du se filmerna om Snafs, Hållbarts profil. Han är så liten att han knappt syns men tillsammans med andra bildar han ett stort sopberg. Med det vill han säga att allas insats spelar roll, tillsammans kan vi minska sopberget!