Blomstra Miljövänligt blir Ystads 13e Miljönär-märkta verksamhet!

Publicerad: 2017-07-28 08:32

Den 26 juli fick Ystad sin 13e Miljönär-märkta verksamhet - floristen Anna Persson och Blomstra Miljövänligt.

                       

                        Bild av Anna med nyplockad bukett

En miljönär-vänlig verksamhet hjälper dig att lappa, laga eller återanvända – för att spara jordens resurser och förebygga avfall.

Blomstra Miljövänligt är en hållbar och naturlig florist som förutom blomsterbinderi, blomstercatering och blomsterabonnemang även erbjuder kurser i friskvård och stressreducering med hjälp av blommor, färg och form.

Blomstra Miljövänligt återbrukar så mycket som möjligt för att spara på naturens resurser. För att värna om vår miljö är blomsterarbetena säsongsbetonade och i största möjliga utsträckning gjorda av närodlat, obesprutat eller miljömärkta råvaror. Målet är att produkterna ska vara helt biologiskt nedbrytbara.

För att arbeta hållbart har Anna valt att inte ha en fysisk butik eftersom det då krävs mycket varor som hela tiden behöver rensas ut, fyllas på och snyggas till. Istället arbetar hon med beställningar så att hon kan ta hem varor som hon vet blir använda och till glädje, så att hon slipper slänga.

       Bild av Anna med Miljönär-märket

Vaser, krukor och fat är främst återbruk eller närproducerade. Pynt och stommar återvinns i största möjliga utsträckning. Allt med hänsyn till miljön och för att minska transporter samt bevara hantverket och kunskapen lokalt. Vaser, krukor och fat hittar Anna på loppis eller hos släktingar och vänner.

Drömmen är att verksamheten ska växa med egen trädgård att odla i – för att kunna bli självförsörjande på ekologiska blommor. När Blomstra Miljövänligt får större lokaler vill Anna också utveckla återbruks-verksamheten till att ha vaser, krukor och fat på lager som hon kan hyra ut, till exempel till bröllop.

Här hittar du Blomstra Miljövänligt: www.blomsramiljovanligt.se

Här hittar du mer information om Miljönär-märkningen och alla Miljönär-märkta verksamheter i Ystad och Sverige: www.miljönär.se

       Miljönär-märket

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Kategorier: Miljönär, Miljönärvänlig, Återbruk, Förebyggande av avfall

Kommentarer