Sommartips för dig som letar sommarprojekt!

Publicerad: 2017-07-29 12:56

En miljönär-vänlig verksamhet hjälper dig att spara jordens resurser och förebygga avfall genom att göra nytt av gammalt, reparera och återanvända. Byta-yta är en av våra 13 miljönär-märkta verksamheter i Ystad.

      

        Produkter från Byta-yta: fäg, mäbelvax, fönsterhantverk m.m.

Den Miljönär-vänliga verksamheten Byta-yta producerar och säljer miljösmarta färger och vaxer för behandling av golv, väggar och möbler. Byta-yta tillverkar även egen linoljetvål till all rengöring och utför fönsterrenoveringar och håller kurser i fönsterhantverk och målning. Ett besök på Byta-yta är därför en bra start på ett miljönär-vänligt sommarprojekt!

”Det är viktigt att underhålla och vara rädda om det vi har”, säger Malin Allbäck. ”Vi försöker hela tiden komma på nya miljötips. Till julen tillverkar vi egna ljus till butiken av alla stumpar vi samlat hela året. Nu till sommaren blir det tändmuffins till grillen istället.”

”Intresset har ökat för våra produkter”, konstaterar Malin. ”Vi använder få och välkända ingredienser. Allt som ingår redovisas noga. Folk går inte på långa konstiga innehållsförteckningar och miljösymboler längre. Man vill se vad som finns i. Vårt största mål för hållbarheten är att erbjuda alternativ till plastprodukterna. Vi måste byta förr eller senare och det går utmärkt att sluta använda plastfärger. Det har fungerat i flera tusen år innan plasten kom!”

Här hittar du Byta-yta: www.byta-yta.se

Här hittar du mer information om hur du blir en miljönär: www.miljönär.se

Spara

Kategorier: Miljönär, Miljönärvänlig, Återbruk, Förebyggande av avfall

Kommentarer