Låt gammalt bli nytt när du planerar höstens garderob!

Publicerad: 2017-07-31 08:30

Genom att återbruka och låta gammalt bli nytt blir du miljönär. Låt dig inspireras Design Juniq, en av Ystads 13 miljönär-märkta verksamheter, återupptäck gamla favoriter och uppdatera till dagens trender.

                     

                      Jenni Sandell, Design Juniq, håller upp miljönär-märket

I Nybrostrand finns företaget Design Juniq som sysslar med ”recycledesign”- det vill säga syr om kläder och accessoarer så att gammalt blir nytt. Design Juniq blev Miljönär-märkt i oktober 2015. Miljönär-märkningen syftar till att uppmärksamma verksamheter som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna eller återanvända – eller att på annat sätt minska avfallet. ”Att vara en Miljönär-märkt verksamhet innebär en känsla av att göra gott, att få kontakt med likasinnade och att möjliggöra för konsumenter att göra smartare val”, säger Jenni Sandell på Design Juniq.

Så när du planerar höstens garderob, inspireras av Design Juniq och låt gammalt bli nytt. ”Det finns ett överflöd av kläder så varför inte skapa nytt av gammalt, tänka utanför boxen och uppdatera secondhand till dagens trender, där du som köpare dessutom är garanterad en unik produkt”, säger Jenni.

Det finns ca 900 Miljönär-märkta företag i Sverige och de blir fler hela tiden. Hitta Miljönär-märkta företag nära dig på www.miljönär.se

Här hittar du Design Juniq: www.designjuniq.com

Spara

Kategorier: Miljönär, Miljönärvänlig, Återbruk, Förebyggande av avfall

Kommentarer