Sommartips för dig som älskar pyssel och återbruk!

Publicerad: 2017-08-01 11:52

Gör fruktpåsar av gamla t-shirts för att minska din konsumtion av plastpåsar. Detta är ett av flera tips som Ystads miljönär-märkta verksamheter har att dela med sig av för hur du ska göra för att bli miljönär.


Syftet med Miljönär-märkningen är att uppmärksamma verksamheter som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna eller återanvända – eller att på annat sätt minska avfallet. I Köpingebro finns företaget Göta-Irene, som sysslar med återbruk, upcykling, lagning och hållbarhet. Charlotta Kaino, som driver Göta-Irene arbetar med återbruk både genom egen tillverkning och genom att lära ut.

Ett sommartips för att konsumera hållbart är att fundera över de val du gör nästan dagligen. Varför gör du de val du gör när du handlar? Hur kan du bryta gamla vanor och konsumera mer miljönär-vänligt?

Om du vill pyssla miljönär-vänligt kan du ta dina egna eller barnens gamla t-shirts och göra påsar att använda istället för butikens plastpåsar för frukt och grönt. Med endast en sax som verktyg och ingen förkunskap eller sömnad förvandlar du snabbt linnen och t-shirts till fruktpåsar och de tvättas enkelt vid behov tillsammans med dina vanliga kläder.

Hos Göta-Irene finns fler tips för hur du tar det andra ser som skräp och förvandlar till nya användbara saker. Som en av Ystads 13 miljönär-märkta verksamheter ger Göta-Irene nytt liv till det som behöver det och hjälper dig att minska din konsumtion och ditt avfall genom att hitta användbara presenter.

                                      Bild 1: Gör din egen fruktpåse av en gammal t-shirt

                                      Bild 2: Gör din egen fruktpåse av en gammal t-shirt

                                      Bild 3: Gör din egen fruktpåse av en gammal t-shirt

                                      Bild 4: Gör din egen fruktpåse av en gammal t-shirt

                                      Bild 5: Gör din egen fruktpåse av en gammal t-shirt

Kategorier: Miljönär, Miljönärvänlig, Tips, Återbruk, Förebyggande av avfall

Kommentarer