Klädbytardag på Ungdomens Hus

Publicerad: 2018-04-03 10:44

Ta med kläder du inte längre använder och byt mot nya, är konceptet för Naturskyddsföreningens årliga klädbytardag, som i år infaller lördagen den 14 april. I Ystad kan du byta kläder på Ungdomens Hus, kl. 10-13.

Fyra personer byter kläder

Välkommen till Sveriges största klädbytardag!

Har du kläder i garderoben som du aldrig använder? Då är det bättre att byta dem mot nya på Naturskyddsföreningens klädbytardag den 14 april. Både miljön och plånboken tjänar på det!

När: Lördagen 14 april 2018, kl. 10.00 - 13.00

Var: Ungdomens Hus, Industrigatan 8 i Ystad

Precis som förra året finns det något för alla på Ungdomens Hus i Ystad i samband med klädbytardagen: Vi kommer att ha klädbyte för både barn och vuxna. Charlotta Kaino från den Miljönär-vänliga verksamheten Göta-Irene i Köpingebro är på plats med tips på vad som passar och ändringar man kan göra och visar exempel på hur man kan återbruka gamla kläder. Fairtrade kommer att vara där och informera om Ystad som en Fair Trade City. Ungdomens Hus kommer att hålla öppet i caféet för den som vill ta en fika.

Så här går det till att byta kläder

  • Du tar med dig upp till 10 fina och fräscha plagg.
  • För varje plagg får du en biljett som du kan byta mot ett nytt plagg.
  • Det är helt gratis.
  • Plagg som ingen väljer skänks till en lokal second hand-butik. Du får inte tillbaka kläderna.

Läs mer om Naturskyddsföreningens klädbytardag på www.naturskyddsforeningen.se/klädbytardagen

Bakom arrangemanget står bland annat Ungdomens Hus, naturskolan Marietorp, Avfallsenheten i Ystads kommun, Studiefrämjandet, och Naturskyddsföreningen.

Välkommen till klädbytardagen på Ungdomens Hus i ystad den 14 april - Ett billigt och miljövänligt sätt att uppdatera din garderob!

Kategorier: Evenemang under 2018, Klädbyte

Kommentarer