Badet

På Ystad Arena kan du få både full fart, motion och avkoppling! Här finns något för alla. På denna sida hittar du information om allt som erbjuds i badhuset. Mycket nöje!

Motionsbassäng och trampoliner

Vy uppifrån. Foto: Fredrik Ekblad

Bassängen håller en vattentemperatur på 28 grader, är 25 meter lång och har 8 breda tävlingsbanor. Till vardags är bassängen indelad i 10 banor för att optimera användningen av bassängens yta. Den grunda delen är 1,2–1,6 meter djup, och djupdelen med 1- och 3-meterstrampolin är 3,8 meter djup.

Vänligen notera att trampolinerna är stängda under vissa tider p.g.a. simträning och skolklassbesök. Vid ordinarie öppettider och bokningar under helger är trampolin och hopptorn tyvärr helt stängda på lördagar, men öppna på söndagar kl. 12.00-14.30. Längs södra långsidan finns en mindre läktare, där finns plats för besökare som har medhavd matsäck. Längs norra långsidan finns en låg terrass med möbler som används av caféets gäster.

Multibassäng

Multibassäng

Bassängen med höj- och sänkbar botten, rullstolslift och ledad trappa används till allt från babysimskola till vattenträning. Vattentemperaturen är 30-34 grader beroende på aktivitet. Här kan du se multibassängens öppettider. Multibassängen kan dock hyras ut för bokade aktiviteter och är då inte tillgänglig för bad och lek. Entrén för multibassängen ingår i priset för besökare både till motionsbassängen och till familjebadet.

Familjebad

 Familjebad

Separat entré betalas för att besöka familjebadet och då ingår tillgång till motionsbassängen och på anvisade tider även multibassängen. Familjebadet innehåller en 32-gradig plaskbassäng för de minsta med en mindre rutschbana. Bredvid plaskbassängerna finns en strandbassäng som mynnar ut i en yta avsedd för lek och även en strömkanal som går runt en bassäng med klättervägg. Avslutningsvis finns en 36-gradig varmbassäng med undervattensstrålar för avkoppling.

Vattenrutschkanor

De båda vattenrutschkanorna (på 9,5 meters höjd och 80 meter långa) finns ett par trappor upp: en traditionell Black Hole med tidtagning och en Aqua Racer där man åker i singel- eller dubbelringar. Båda rutschkanorna har en åldersgräns på 7 år för att åka själv och 3-6 åringar kan åka med en vuxen.

Bastu

Traditionell torrbastu finns på respektive dam- och herravdelning. I torrbastun ska handduk användas att sitta på.

Torrbastu

Vid motionsbassängen finns gemensam ångbastu för herrar och damer. Precis som i bassängen används där badkläder.

Ångbastu

 

Omklädningsrum

Det finns 375 omklädningsskåp fördelade på dam- och herravdelning, samt ett könsneutralt omklädningsrum att använda vid funktionshinder eller för extra avskildhet.

Kontakt

Ystad Arena – Bad

Reception
ystadarena.bad@ystad.se
0411-57 73 37

Fridhemsgatan 27
271 80 Ystad

Johan Hägg
verksamhetschef, Ystad Arena Bad 
johan.hagg@ystad.se
0411-57 73 10

 

Avvikande öppettider och info:

5 juni - 27 augusti är det sommarsäsong med anpassade öppettider.

Karta

Här är en karta över badhuset, där du kan se utbudet på ett överskådligt sätt. Klicka för förstoring.