Höstens kurser på KomTek

Programmering, problemlösning, mekanik, Lego och Bluebots. Det finns flera kurser för barn att välja mellan när KomTeks hösttermin drar igång under vecka 37.

KomTek header

Under vecka 37 startar KomTeks hösttermin, och det finns flera spännande kurser för barn att välja mellan: 

 • LEK FRAM KUL TEKNIK • 7-9 år
  Enkel mekanik med figurer som drivs av handkraft, enkel elektronik (ej lödning), verktygslära, sammanfoga, mäta. Prata om teknik.
 • EN LJUS IDÉ • 10-12 år
  Mekanik, elektronik med lödning, verktygslära, sammanfoga, mäta. Fokus på problemlösning, utveckla teknikspråket.
 • PROGRAMMERING • 10-12 år
  Bluebots, Scratch
 • LEGO DROP-IN
  Ingen föranmälan krävs

KomTek är en kommunal teknik- och entreprenörsskola som syftar till att utmana och väcka barns intresse för teknik. Sverige behöver fler ingenjörer, tekniker, innovatörer och entreprenörer!

Ha kul och våga prova! Har man kul under tiden man lär sig nya saker så fastnar det lättare och man vill komma tillbaka och göra mer. Gör själv, testa, prova, försök, inget är fel eller omöjligt. Entreprenörs-förhållningssättet är självklart. I det praktiska arbetet nyttjas alla sinnen för att lära och förstå.

Genom KomTek-pedagogiken får barn och unga utlopp för sin kreativitet på ett sätt som de kanske inte provat tidigare. Alla som deltar får använda verktyg, konstruera olika produkter och prova på olika tekniker beroende på ålder. Det man bygger får man ta med hem. För att kunna utmana och lyssna på varje deltagares idéer och tankar jobbar vi i små grupper.

KomTek vänder sig främst till barn i låg- och mellanstadiet och erbjuder fritidskurser efter skoltid. Där jobbar man praktiskt med mekanik och elektronik för att skapa ljud, ljus och rörelse i roliga tillämpningar.

Läs mer om höstens kursutbud på KomTek här.

Skapad 2017-08-11