Ideella föreningskrafter lyfte Special Olympics School Day

Kommunen, i samarbete med Parasport Skåne, lokala idrottsföreningar och Special Olympics, arrangerade den lyckade prova på-idrottsdagen Special Olympics School Day för grundsärskolan och träningsskolan.

Prova på-idrottsdagen för grundsärskolan och träningsskolans elever – den så kallade Special Olympics School Day – arrangerades den 25 maj av Ystads kommun, Parasport Skåne och lokala idrottsföreningar. Dagen blev så lyckad att det redan finns planer på att göra den till en återkommande aktivitet.

På Special Olympics School Day ges elever möjligheten att prova på olika idrotter på ett enkelt och roligt sätt, och får träffa representanter från de olika idrottsföreningarna. Under dagen i Ystad Arena fick eleverna prova på fotboll, handboll, Friskis & Svettis, basket, simning, tennis, karate, styrketräning och friidrott.

– De ideella insatserna var helt klart en av de avgörande faktorerna till att dagen blev så uppskattad. Det blev så tydligt hur Ystads sjudande föreningsliv bärs upp av ideella krafter. Ungdomarna från de olika idrottsföreningarna var fina förebilder. De gjorde en beundransvärd insats och hade ett fantastiskt bemötande gentemot de inbjudna eleverna, säger Christine Ekdahl, fritidschef i Ystads kommun.

Som exempel kan nämnas att Ystads IF Fotboll sedan tidigare har en aktiv verksamhet som riktar sig till barn och unga med funktionshinder. Och som en effekt efter bl a dagen i Ystad Arena är även Ystads IF Handboll och Ystads IF Friidrott på gång att starta upp liknande verksamhet.

Läs gärna Ystad Allehandas artikel om Special Olympics School Day (länk)

Skapad 2018-05-31, Uppdaterad 2018-05-31