Inspirationsdag för pedagoger

Ystads pedagoger startar terminen med en kick-off på Ystad Arena den 17 augusti. Det blir föreläsningar om bland annat beteende och tankemönster.

​Kultur- och utbildningsförvaltningen satsar stort inför terminsstarten i höst och bjuder in till en inspirationsdag för kommunens pedagogiska verksamheter. Det blir en halvdag på Ystad Arena den 17 augusti med två föreläsningar på temat beteende och tankemönster.

- Det blir en fartfylld, underhållande och mycket intressant förmiddag, säger utbildningschef Dennis Hjelmström. Vi gör detta dels för att få en bra gemensam start på det nya läsåret och dels för att höja medvetandenivån om människans fantastiska kapacitet att påverka såväl sig själv som sin omgivning på ett positivt sätt. Den kunskapen tror vi att våra verksamheter kan ha stor nytta av i ambitionen att lyfta ännu högre.
 
Föreläsare är Ida Lemoine - VD och medgrundare till Sveriges första beteendebyrå, Beteendelabbet, och Per Lange - en av Skandinaviens mest anlitade föreläsare inom kommunikation och motivation, tillika barnboksförfattare och belönad med Barnradions romanpris 2016.
 
Detta är första gången Kultur- och utbildningsförvaltningen i Ystads kommun samlar all sin personal som arbetar i de pedagogiska verksamheterna till en gemensam läsårsstart. Såväl tillsvidareanställd som visstidsanställd personal är inbjudna och oavsett yrkesroll. 
 
- Med hjälp av Ida och Per väcker vi tankar och lyfter medvetandet kring hur vi kan locka våra barn, elever och oss själva till beteenden och tankemönster som tar oss ännu längre i vår utveckling. Det blir mycket humor, kunskap och aha-upplevelser, tillägger utbildningschef Helena Kindh.
Skapad 2018-08-09, Uppdaterad 2018-08-09