Ny gemensam hemsida för biblioteken i sydost

Sedan årsskiftet har låntagare i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad haft tillgång till hela mediebeståndet hos folkbiblioteken i de fem kommunerna. Nu utvidgas samarbetet i samband med lanseringen av en gemensam webbplats.

Bibliotek Skåne Sydost har sedan årsskiftet etablerat ett samarbete i form av en gemensam bibliotekskatalog och gemensamt lånekort, som gör att man som låntagare har tillgång till hela mediebeståndet hos folkbiblioteken i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad.

Nu utvidgas samarbetet till en gemensam webbplats där man kan söka i den gemensamma bibliotekskatalogen som innehåller alla medier som finns hos de fem kommunbiblioteken. Som låntagare är det fritt fram att beställa böcker och få dem skickade till det bibliotek där man önskar hämta dem. Bibliotek Skåne Sydost består sammanlagt av 18 olika bibliotek och en bokbuss!

På webbplatsen hittar man, bland mycket annat, också Bibliotek Skåne Sydosts samlade utbud av evenemang, lästips och e-böcker. Dessutom anpassar sig webbplatsen automatiskt till mobil, surfplatta eller dator.

Den nya gemensamma webbplatsen är ett naturligt steg i bibliotekssamarbetet och gör det enklare för alla låntagare att kunna ta del av allt Bibliotek Skåne Sydost har att erbjuda.

www.biblioteksso.se

Skapad 2015-11-02, Uppdaterad 2016-02-02