Premiär för tv-serie inspelad i Ystad

Måndagen den 18 januari 2016 kl 18.30 på SVT Barnkanalen är det premiär för Drakhjärta som är en samproduktion mellan SVT och Ystad-Österlen filmfond. Tv-serien är baserad på barnboken Syltmackor och oturslivet av Anna Ehring.

Tv-serien Drakhjärta

Nisse Berg är elva år och när vi möter honom för första gången så känns hans liv som ett himla otursliv. Mamma Sara finns inte längre. Strax innan hon dog gav hon Nisse en ödla som han bara tycker är tråkig och ful. Han döper ödlan till Harry för att han ser ut som en sur gubbe. Men en dag börjar Harry tala med honom. Han påstår sig vara en drake som har ett drakhjärta och han undrar om Nisse också vill ha ett sådant.

Att få ett drakhjärta är inget man bara trollar fram. Det är något man måste jobba för genom att fundera kring viktiga beslut. Man måste kunna lyssna på sig själv och andra. Harry får Nisse att skratta och se saker från ett annat perspektiv. Nisse lär sig att glädje och sorg ibland sker samtidigt. Och att man får skratta fast man är ledsen.

Serien handlar om att försöka acceptera livet precis som det är. Om att vara ung, att växa och förändras samtidigt som livet fortsätter som vanligt trots det allvarliga som hänt.

Manus: Anna Ehring 

Regi: Klas Karterud och Linda-Maria Birbeck

I rollerna: Malte Legros-Selander, (som Nisse) Magnus Schmitz (som Pappa Roland) Chatarina Larsson (som farmor)

Serien består av tio kvartslånga episoder ochproduceras av MINT för SVT.
Serien spelades in Stockholm och Ystad Studios under våren 2015. Samproducenter är Stiftelsen Ystad-Österlen filmfond. Det kommer även att bli en långfilmsversion som får premiär under hösten 2016.

 

Skapad 2016-01-17