Riksbyggen bygger 550 bostäder i Ystad

Riksbyggen har förvärvat kvarteret Urmakaren i Ystad och planen är att bygga ca 400 hyresrätter och 150 seniorbostadsrätter i kvarteret som ligger mellan Herrestadsgatan och Disponentgatan.

kvarteret urmakaren

Skissbild: Riksbyggen

– Det är mycket glädjande att Riksbyggen återigen satsar på att bygga fler bostäder i Ystad. Vi ser fram emot utvecklingen av kvarteret Urmakaren som har ett mycket centralt läge och med närhet till Ystad Arena, säger Kent Mårtensson (s), kommunstyrelsens ordförande i Ystad.

– Ystad är en attraktiv och stabil stad med tillväxt och i rollen som en långsiktig samhällsutvecklare vill Riksbyggen vara en självklar del i utvecklingen av kommunen. Kvarteret Urmakaren är ett mycket bra läge i centrala Ystad, granne med Stadsbiblioteket och med bara fem minuters gångväg till Rådhuset, säger Nicklas Lundquist, projektutvecklare på Riksbyggens affärsområde Fastigheter.

Riksbyggen kommer att bygga bostäderna i etapper. De första etapperna beräknas kunna börja byggas i slutet av 2018. Riksbyggen planerar för sammanlagt cirka 400 hyresrätter, vilket det råder brist på i Ystad, i kvarteret Urmakaren.

26 procent av befolkningen är över 65 år i Ystad, jämfört med ett snitt för landet på 20 procent. År 2025 beräknas andelen personer över 65 år vara cirka 28 procent i Ystad. Riksbyggen planerar för cirka 150 bostadsrätter inom Bonum Seniorboende i kvarteret Urmakaren.

– Vi ser ett stort behov av fler seniorbostadsrätter i Ystad. Riksbyggens koncept Bonum Seniorboende är idag den aktör som levererar flest seniorbostadsrätter på marknaden och det är mycket glädjande att vi nu får möjligheten att utveckla nya bostäder i centrala Ystad, säger Jon Ossler, marknadsområdeschef för Bonum Seniorboende i Riksbyggens Region Syd.

Skapad 2017-04-04, Uppdaterad 2017-04-04