Vi håller rent i Ystad

Anmälan till Vi Håller Rent-kampanjen för 2017 är nu öppen. ​Förra året deltog fler skräpplockare än någonsin i Ystad och ystadbornas engagemang och insatser mot nedskräpning innebar att Ystad hamnade på 18:e plats i Håll Sverige Rents kommunranking. Varmt välkommen att delta även i år!

Vi Håller Rent 2017!

Skräpplockning på strandenVarje år deltar Ystad i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Vi Håller Rent-kampanjen är ett bra verktyg för kommuner som vill engagera sina invånare för en renare kommun. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att påverka sin närmiljö till det bättre och för att visa att nedskräpning inte är okej.

 

Anmälan

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

 

 

Anmäl din verksamhet på www.hsr.se/vihållerrent senast den 26 mars. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken.

 

Gemensam skräpplockaraktivitet

Ystads kommuns officiella skräpplockarveckor pågår under veckorna 17-20. Årets gemensamma skräpplockaraktivitet blir torsdagen den 11 maj kl. 13.00 - 14.30. Då samlas frivilliga vid Rådhusparken för att tillsammans plocka skräp och visa att nedskräpning inte är okej. Vi som tar emot dig på plats är Emma Nilsson, miljöstrateg, Mona Skoog, miljö- och klimatstrateg Andrea Nowag, kommunekolog och Carolina Palm, folkhälsostrateg, på Ystads kommun.

 

Glöm inte anmäla dig på Håll Sverige Rents hemsida och ange att du kommer att delta denna dag!

 

För mer information besök www.hsr.se/vihållerrent

 

Skapad 2017-03-16, Uppdaterad 2017-03-16