Ystad Årets Nyföretagarkommun 2015

Ystad har utsetts till Årets Nyföretagarkommun 2015!

Utifrån Nyföretagarbarometern och bedömning av en jury bestående av representanter från Visma och Nyföretarcentrum utsågs Ystad till Årets Nyföretagarkommun vid Stockholmsmässan i Älvsjö den 6 november 2015.

Ystad - Årets Nyföretagarekommun 2015 - efter prisutdelningen

Juryns motivering:
"Ystad har under flera år målmedvetet arbetat fram ett välkomnande klimat för nya företag. Genom nära samarbete med ledande aktörer inom nyföretagande har de lyckats skapa en tillgänglig och naturlig träffpunkt mitt på Stortorget. Här finns samlade resurser för att stimulera ökat nyföretagande. En lyckad strategi som skapar goda förutsättningar för mångfald i näringslivet och samtidigt bidrar till en livskraftig kommun."

- Att få utmärkelsen ger oss en fantastisk möjlighet att hjälpa fler duktiga entreprenörer att etablera sig i Ystads kommun. Självklart är det även en fjäder i hatten och en uppmuntran i vårt fortsatta arbete, säger en strålande glad Johan Österberg, marknads & näringslivschef i Ystads kommun.

- Simrishamns kommun utsågs 2014 och Ystad nu 2015. Det visar på kraften in den entreprenörsanda som råder i vårt hörn av Sverige, fyller Jonas Rosenkvist på, kommundirektör i Ystads kommun.

Det nystartade företaget Systrarna Lindskogs Trädgård och Design beskriver Ystads  kommun:
- Ystads kommun bubblar av engagemang, nyfikenhet och kretivitet och har  varit suveräna på att fånga upp och visa vägen i företagande. Som unga entreprenörer har vi möts av vänlighet, hjälpsamhet och positiv uppbackning längs hela vägen mot eget företag, vilket är det bästa vi någonsin gjort. Därför tycker vi att Ystads kommun är en bra kommun för nyföretagande.

Med nyföretagande i Ystads kommun arbetar:
Lotte Kolare, verksamhetsledare i Nyföretagarcentrum Ystad-Österlen
Stefan Litzberg, verksamhetsledare i Nyföretagarcentrum Ystad-Österlen
Johan Österberg, marknads- och näringslivschef, Ystads kommun
Ewa Alwén, näringslivssamordnare och företagslots, Ystads kommun
Åsa Bodeborn, näringslivsutvecklare, Ystads kommun

För ytterligare information:
Lotte Kolare, tel. 0706-18 09 66
Johan Österberg, tel. 0709-47 79 35

Ystad Årets Nyforetagarkommun 2015

Skapad 2015-11-06