Ystads första laddningsstation för elbilar på plats

Den 11 december invigs Ystads första station för snabbladdning av elbilar. Stationen, som är placerad vid Statoil-macken i Malmörondellen, har byggts med hjälp av ett investeringsstöd från Region Skåne.

Laddstation. Foto: Clever SverigeMålet är att främja användandet av elbilar och laddhybridbilar i regionen.

- Snabbladdaren ses främst som ett komplement och som en service för invånare och dem som besöker Ystad eller är på genomresa. Kommunens ambition är att jobba för att sprida information så att fler ser elbilen som ett alternativ och att utnyttjandegraden på laddstationer ökar, säger Christina Persson, projektledare och miljöstrateg på Ystads kommun.

Ystads kommun har ingått ett avtal där CLEVER enbart agerar som laddoperatör. Detta innebär att det är CLEVER som sköter drift och underhåll på laddstationen samt ansvarar för erbjudandet till kunderna t. ex. betalning och kundservice.

- Vi är glada över förtroendet för vår roll som laddoperatör. Det lokala engagemanget i etableringen av laddmöjligheter kommer gynna omställningen till elbil. Det är viktigt med ett tillförlitligt laddnätverk som skapar trygghet för elbilisterna. Som laddoperatör är det vår uppgift att göra det lätt att köra elbil. Det säger Fredrik Nordin, vd vid CLEVER Sverige.

Ystad är en av de tre orter i södra Skåne som har valts ut av Region Skåne som lämplig etableringsort för en snabbladdstation. Ystad blir en strategiskt viktig länk i en större planerad infrastrukturutbyggnad för snabbladdstationer i Halland och Skåneregionen.

Skapad 2015-12-02