Barnombudsmannen - OBS! Ny lokal Gamla rådhuset

OBS! Ny lokal Gamla rådhuset. Hur ska vi arbeta så att barn och unga i Ystad kommer till tals och att deras rättigheter tas tillvara i praktiken? Detta har vi möjlighet att diskutera tillsammans med Barnombudsmannen Fredrik Malmberg som kommer på ett unikt besök till Ystads kommun.

Barnombudsmannen kommer att besöka Ängaskolan, Norreportskolan och Parkgymnasiet. Dessutom ska de träffa tjänstemän från kommunen och Ungdomsfullmäktiges presidium.

Öppen föreläsning och dialog

Kl 17 är det öppen föreläsning i Knutssalen, Gamla rådhuset. Alla är välkomna! Ingen föranmälan krävs.

Program:

• 17.00-17.05 Rädda Barnens ordförande Malin Sigurdsson hälsar välkommen
  • 17.05-17.15 Kommunstyrelsens ordförande Kent Mårtensson
  • 17.15-18.00 Barnombudsmannen Fredrik Malmberg, föreläsning och reflektion från förmiddagens besök i några av kommunens verksamheter
  • 18.00-18.35 Bikupemingel och förtäring. Tema: Vad bör kommunen satsa på i första hand? Vilka åtgärder har prioritet? Vad kan andra aktörer göra?
  • 18.35-19.00 Reflektioner över resultat bikupa och samtal mellan Fredrik Malmberg, Kent Mårtensson, Caroline Axrud (Ungdomsfullmäktiges ordförande) och Rädda Barnen.
Skapad 2016-02-04