Busstrafik nära dig

Det ska vara enkelt att åka kollektivtrafik i Ystads kommun. På linjer och avgångar där underlaget inte alltid räcker för ordinarie trafik erbjuder kommunen förbeställd linjetrafik och närtrafik i samarbete med Skånetrafiken.

Förbeställd linjetrafik

Runt Ystad finns några busslinjer där de flesta avgångar körs med buss på vanligt sätt. Men det finns även avgångar på dessa linjer som måste förbeställas för att man ska kunna åka med, framförallt på kvällstid och lördagar. Dessa avgångar kallas "förbeställd linjetrafik". Vi har tagit fram en folder där du kan se vilka linjer detta gäller. Du kan ladda ner foldern här.

Närtrafik

I områden som saknar tillräckligt med underlag för vanliga busslinjer, erbjuder kommunen närtrafik i samarbete med Skånetrafiken.
Om du bor i ett område där det saknas busslinjer kan du ofta välja att förbeställa din resa hos Skånetrafiken. Resorna sker ofta med taxi och behöver alltid förbeställas. Ladda ner foldern för närtrafik här.

Bussar och tåg på Ystad C

Skapad 2016-06-16