Konstnär_webb.jpg

Delta i kulturverkstäder på Österlen

Kulturverkstäder på Österlen är ett projekt där du tillsammans med personer med olika kulturell bakgrund möts för att tillsammans lära er mer och uttrycka er via kultur.

Det kan vara genom att skulptera, arbeta med textil, foto eller collage, skriva, måla, teckna, dansa, utföra drama eller undersöka en plats med kreativa ögon och skapa något där.

Du har möjlighet att vara med i en av Sveriges största projektsatsningar med fokus på kultur för integration som drivs av en frivilligorganisation.

Du kan välja mellan åtta verkstäder som leds av utbildade och erfarna kulturarbetare och pedagoger. Man börjar i september 2016 håller på till maj 2017 med ett uppehåll i december och januari. Tanken är att varje verkstad ska bestå av åtta svenskfödda och åtta nysvenskar.

Förutom arbetet i verkstaden kommer du att delta när verkstaden besöks av inspirerande gäster, vid kulturella utflykter eller vid mingelmöten där alla verkstäderna träffas.

Inga särskilda förkunskaper krävs för att delta i verkstäderna – bara ett brinnande intresse för kultur och kreativitet.

Kostnadsfritt att delta!

Läs mer om de olika kulturverkstäderna här (pdf-dokument).

Skapad 2016-07-15