En glimt av 60-talets Ystad ställs ut på Klostret

Fläta på Kellermans, nerklottrad parkas eller popgala i Folkets hus? Känns något av detta igen finns det chans att du syns på en hörna i utställningen Club Wiberg - Vårt 60-tal i Ystad.

Monter Club Wiberg

Nu visas utställningen "Club Wiberg - vårt 60-tal i Ystad" på Klostrets bakficka i Ystad. I somras släpptes boken med samma namn och redaktionsgänget bakom både bok och utställning har tillsammans med Klostret gjort djupdykningar i fotoalbum, vindar och källarförråd för att hitta den kuriosa som nu visas upp i utställningen.

Allt från originalservis från stamfiket Kellermans och John Silver-cigaretter till en välskräddad rutig scenkostym och gitarrer finns nu utställda på Klostret tillsammans med ett 50-tal fotografier från tiden det begav sig. Här hoppas arrangörerna att igenkänningen är hög och att Ystadsborna kanske upptäcker någon de känner och kanske till med sig själv.

Det fanns många klubbar i Ystad på 60-talet. Club Wiberg var en av de mest populära och inhyst i en gammal mjölkaffär på Stora Västergatan.

I utställningen ingår även en 25 minuter lång film med musik från Ystadband som The Bottnix, The Beez och The Revells. Filmen visar klipp från de fyra nostalgikvällar som arrangerats mellan 1984 och 2014.

Utställningen pågår till den 18 januari.

Monter entré Club Wiberg

Skapad 2014-09-18