Visst deltar du i fikautmaningen?

Den 15 oktober är årets stora fikadag när Fairtrade Challenge genomförs runtom i Sverige. Är ni med på #fairtradechallenge?

FairTrade Fokus är Fairtrade Sveriges årliga kampanjveckor som i år äger rum 5-18 oktober. Målet med Fairtrade Fokus är att fler ska upptäcka hur lätt det är att göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Vilket kaffe vi köper har betydelse- både för människor och miljö. Fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.
Idag finns ett brett utbud av Fairtrade-märkta produkter att köpa. Utöver rättvisemärkt kaffe finns exempelvis bananer,socker, te, choklad, juice, glass, musli, vin, fotbollar, rosor och bomullsprodukter.

Den 15 oktober är årets stora fikadag när Fairtrade Challenge genomförs runtom i Sverige. För sjunde året i rad fikar enskilda personer, butiker, arbetsplatser, kommuner, företag och organisationer rättvisemärkt. Gör det du också under hashtag #fairtradechallenge

Fikar ni redan rättvist eller är ni nyfikna på vad det innebär? Läs mer här om hur ditt engagemang bidrar till att Ystads kommun kan fortsätta vara en Fairtrade City.

Skapad 2015-10-08