Havet mot Ystad_Foto Christian Lindh_webb.jpg

Hur vi kan hantera stigande havsnivåer i Ystad?

Lördagen den 26 november hålls ett föredrag om strategin för att hantera stigande havsnivåer i Ystad. Föredraget är en del av projektet Havsresan.

Caroline Fredriksson, doktorand vid Lunds Tekniska högskola, kommer att tala om översvämningar och erosion vid kusten och vilka strategier det finns för klimatanpassning – med specifika exempel från Ystad. Hon kommer också att ta upp vad vi kan lära oss av tidigare stormar och översvämningar.

Mona Skoog, miljö- och klimatstrateg på Ystads kommun, talar om kommunens arbete med klimatanpassning och hur man reviderar ”Handlingsplanen för förvaltning och skydd av kusten”.

Föreläsningen är en del av projektet Havsresan som Lunds universitet arrangerar tillsammans med Ystads kommun.

Tid: lördagen den 26 november, kl 14.30-15.30
Plats: Ystads stadsbibliotek, Surbrunnsvägen 12

Gratis inträde. Välkommen!

Läs mer här om Ystads stadsbibliotek och långlördagen den 26 november.

Skapad 2016-11-22