Håll Sverige rent_Ystad.jpg

Gemensam skräpplockning 11 maj

Under veckorna 17-20 pågår Ystads officiella skräpplockarveckor 2017. Torsdagen den 11 maj kl. 13.00 samlas frivilliga vid Rådhusparken (bakom Nya Rådhuset) för att tillsammans plocka skräp och visa att nedskräpning inte är okey.

35 skolor, förskolor, föreningar, privatpersoner och arbetsplatser deltar i Ystads officiella skräpplockarveckor 2017. Många ordnar under vecka 17-20 sina egna skräpplockaraktiviteter runt om i kommunen. Den 11 maj är det dags för den gemensamma skräpplockaraktiviteten.

De som tar emot dig på plats är Emma Nilsson, miljöstrateg, Andrea Nowag, kommunekolog, Mona Skoog, miljö- och klimatstrateg och Kristina Rosberg, hållbarhetschef – alla på Ystads kommun.

– Vi kommer att dela ut skräpplockarmaterial i form av soppåsar och klistermärken från Håll Sverige rent och sedan plockar vi skräp tillsammans, för att visa att vi vill ha ett Ystad som är rent och snyggt, säger Emma Nilsson, miljöstrateg på Avfallsenheten.

Läs mer om årets kampanj på Håll Sverige rents webbplats.

Skapad 2017-05-10, Uppdaterad 2017-05-10