Havsresan i Ystad har kastat loss

Vi i Ystad berörs alla på ett eller annat vis av havet. Under 2016 kommer Ystad att vara samarbetsparter och värdkommun för Havsresan, som är ett kunskapsprojekt från Lunds universitet. Nu har ett välbesökt startmöte hållits.

Havsresan i Ystad har haft sitt startmöte på Gamla Rådhuset i Ystad. 75 personer kom för att diskutera tankar och idéer inför Havsresan i Ystad 2016.

– Vi hade en mycket bra uppslutning med 75 personer som representerade omkring 40 olika organisationer. Och detta är bara början. Vilken havsresa det kommer att bli i år, säger Agneta Green, miljö- och klimatstrateg i Ystads kommun.

Startmöte Havsresan Ystad 2016  Foto: Itta Johnson

Sedan 1990 har Havsresan fungerat som ett paraply där deltagande föreningar, företag, organisationer och myndigheter har möjlighet att visa upp sitt engagemang, arbete och verksamhet som har med havet att göra.

– 2016 ska bli ett spännande och lärorikt år, där vi kan engagera Ystadsbor i alla åldrar för vårt gemensamma hav, säger Agneta Green.

Tänkbara aktiviteter skulle kunna vara havsanknutna föreläsningar och andra aktiviteter i Ystad, löpande under året, exempelvis en fältvecka i maj och Havets dag för aktörer inom kust och hav.

Den som har frågor kan vända dig till Agneta Green, miljö- och klimatstrateg på Ystads kommun. Hon nås på agneta.greeen@ystad.se.

Skapad 2016-03-10