Briggen Tre kronor_kvallskryssning_webb.jpg

Tre Kronor till Ystad i augusti

Som en del i kunskapsprojektet Havsresan i Ystad besöker briggen Tre Kronor af Stockholm Ystad 6-8 augusti. Allmänheten är välkommen att gå ombord och ta del av en miljöutställning, seminarier och kvällsseglingar på temat ”Hållbara hav”.

När Briggen ligger förtöjd vid Norra kajen i Ystad är allmänheten välkommen att gå ombord på båten och gratis ta del miljöutställningen ”Ett hav av möjligheter”.

– Där kan man lära sig mer om hur Östersjön fungerar och om vad det är som gör det till ett unikt men känsligt hav. Besättningen visar även gärna fartyget och berättar om sina seglingar, säger Agneta Green, miljöstrateg på Ystads kommun. 

På lördagen och söndagen arrangeras även kostnadsfria eftermiddagsseminarier ombord. Fokus är på vad individen kan göra för att minska den negativa påverkan på Östersjön – ett gemensamt hav för 85 miljoner människor som bor längs kusten eller de floder som mynnar ut i havet.

För intresserade finns möjlighet att segla briggen Tre Kronor från Malmö till Ystad samt följa med på middagskryssning under den tid briggen ligger i Ystad.

Klicka här för att se programet.

Om Stiftelsen Hållbara Hav
Tillsammans med forskare, miljöorganisationer, politiker och näringsliv verkar organisationen Hållbara Hav för en hållbar utveckling för Östersjön. Hållbara Hav belyser Östersjöns miljö och möjligheter, visar på de insatser som initierats och som pågår, samt de positiva resultat som åstadkommits vilket leder till konkreta insatser för Östersjöns framtid.

Tid: 6-7 augusti kl. 10-16 med seminarium kl. 14-16.

Plats: Ystads hamn, Norra kajen. Fri entré.


Här finns mer information om att segla Tre Kronor af Stockholm från Malmö till Ystad.

Här finns mer information om kvällssegling med Tre Kronor af Stockholm.

Skapad 2016-07-12