kladbytardag-986x370.jpg

Klädbytardagen på Ungdomens hus 16 april

Passa på att förnya din garderob på ett både roligt och klimatsmart sätt. Lördagen den 16 april är det Klädbytardagen på Ungdomens hus i Ystad och i hela Sverige.

– För varje plagg som man har med sig kan man byta till sig ett annat. På så sätt kommer ett plagg som någon tröttnat på till nytta hos någon annan. Återbruk förlänger plaggets livslängd vilket leder till minskad miljöpåverkan, säger Lotte Nilsson från Samhällsbyggnadsförvaltningen på Ystads kommun.

På plats finns Design Juniq som är en av Ystads miljönärvänliga verkamheter, en inspirationshörna om återbruk, en syhörna som hjälper till att sy om, musikunderhållning och fika.

Även representanter från Naturskyddsföreningen, Avfallsenheten på Ystads kommun, Naturskolan Marietorp, Fairtrade, Ystad Gymnasium och Ungdomens hus deltar.

Klädbytardagen gäller enbart kläder, inte exempelvis accessoarer, skor eller väskor.  Varje person kan ta med sig upp till tio plagg. Kravet är att de ska vara hela och rena. Läs mer på Naturskyddsföreningens webbplats.

Tid: 16 april kl. 10-13
Plats: Ungdomens hus, Industrigatan 8, Ystad