Välkommen på Kulturfesten 2015 - kulturpristagare prisas

En helkväll med musik, mat, mingel och framförallt ett tillfälle att fira kulturpersonligheter. Årets kulturfest hålls på Ystads teater den 29 oktober kl 18. På scen står även sopranen Christina Nilsson.

Sex kulturpriser kommer att delas ut: Ystads Allehandas Kulturpris, Ystads kommuns tre kulturpriser, Gunnar och Lilly Perssons stiftelses konststipendium och Sparbanken Syds nyinstiftade kulturpris.

Huvudartist på scen blir Ystads operasångerska Christina Nilsson som bjuder på valda favoriter. Efter prisutdelning står Fanny Gunnarsson kvartett för musiken i Teatercaféet.

Köp din biljett på turistbyrån i Ystad eller Ystads Teaters hemsida.Kulturpris 2015

Ystads kommuns kulturpris: 25 000 kr

Ystads kommuns kulturstipendium: 5 000 kr

2015 års kultureldsjäl
Kulturnämndens kultureldsjäl är en person vars engagemang för kulturen varit utöver det vanliga och kommit människor i Ystad till glädje.

Ystads kommuns kulturpris 2015 tilldelas Fredrik Andersson, musiker och producentfredrik andersson

Fredrik Andersson har med besked satt Ystad på den musikaliska kartan både i Sverige och internationellt, nu senast med Johnny G (The Guidetti song) som fram till idag har 14 625 000 lyssningar på Spotify. Många är vi som också har nynnat på Who´s Da´ Man (Zlatan-låten) och Mirakel. Fredriks kreativitet har fått gro på hemmaplan och han skapar ofta sina mycket framgångsrika alster tillsammans med andra Ystadsbaserade musiker och kreatörer. Han är dessutom engagerad i det lokala musiklivet och bidrar till att många talanger får tillgång till både kompetens och teknik. Han är initiativtagare till IMP – det musikestetiska programmet på gymnasiet i Ystad. Fredriks studio Cardiac Records, med utsikt över Stortorget i Ystad, fungerar som ett musikaliskt nav där många musiker finner en alldeles speciell inspiration.

Kulturstipendium 2015

Ystads kommuns kulturstipendium 2015 tilldelas Frida Green, sångerskaFrida Green

Frida Green har en röst av guld. Hon är en musiker med stort socialt engagemang, är orädd och folklig utan att vara fast i en genre. Frida sjunger i Okå och Negative Nancy och fick sitt stora genombrott med musikkollektivet Badpojken och ”Johnny G (The Guidetti song)”. Hon har varit aktiv i det lokala kulturlivet i princip hela sitt liv; kyrkokör, välgörenhetskonserter, teater och i ”Lika Unika” – ett projekt på Ungdomens hus om allas lika värde. Frida är ett lovande framtidsnamn som med mycket själ och hjärta får kulturen att blomstra i Ystads kommun.

2015 års kultureldsjäl

Ulla Winbergulla winberg

Ulla Winberg är Biografteatern Scala personifierad tack vare sitt aldrig sinande engagemang för denna värdefulla kulturinstitution. Genom sin värme, närvaro och mångåriga insats i kulturlivet i Ystad bidrar Ulla med ihärdighet och stark drivkraft till att många ges möjlighet till gemenskap och glädje i kulturens tecken. Ulla brinner för kultur och är en sann eldsjäl.

Kulturfest på teatern

Skapad 2015-10-14