Mustafa Panshiri besöker Ystad 6 februari

På måndag besöker Mustafa Panshiri Ystad för att tala om kreativ integration och sina erfarenheter att möta ensamkommande flyktingbarn.

Titeln på hans föreläsning är ”Kreativ integration och demokrati”. Mustafa Panshiri är polis i Linköping och vid sidan av föreläser han även om integration och sina erfarenheter om att möta ensamkommande flyktingbarn.

Mustafa Panshiri

– Jag är glad att Mustafa Panshiri kommer till Ystad. Hans unika erfarenheter kan vara intressanta för många Ystadbor som under lång tid har engagerat sig i integrationsfrågan, säger Peter Eriksson, integrationsstrateg på Ystads kommun.

Mustafa Panshiri har vid sidan om sitt polisyrke besökt fler än 50 svenska kommuner och har träffat över tusen ensamkommande flyktingbarn. Hans syfte är att berätta om vad det innnebär att leva i ett demokratiskt land som Sverige.

– Anledningen till att jag vill prata om demokrati är att jag själv en gång i tiden inte visste vad det var. När jag som elvaåring kom till Sverige tillsammans med mina föräldrar och syskon från ett talibanstyrt Afganistan fanns inte ordet demokrati i min ordbok, säger Mustafa Panshiri.

Nu, arton år senare, är hans vision att besöka alla Sveriges kommuner och träffa ensamkommande barn och flyktingar för att berätta om sin resa från utanförskap till sin dröm att arbeta som polis.

– Det jag erbjuder är att tidigt ge en positiv bild av hur det kan vara att växa upp i Sverige, säger Mustafa Panshiri.

Tid: måndag 6 februari kl. 18-20

Plats: Ystad Gymnasiums aula, Surbrunnsvägen 1

Pris: Gratis (ingen föranmälan behövs)

Skapad 2017-02-03, Uppdaterad 2017-02-06