Premiär för buss till Ystad djurpark

I sommar börjar Skånetrafiken köra till Ystad djurpark under perioden 25 juni till 15 augusti.

- Det är roligt att vi äntligen lyckats införa busstrafik till Ystad djurpark. Många besökare och turister har frågat efter möjligheten att resa kollektivt hit, säger Carina Linderoth, trafikutvecklare på Skånetrafiken.

Linje 307 som idag rullar på sträckan Ystad-Skurup får en förmiddagstur och en eftermiddagstur till/från Ystad djurpark torsdag-lördag under sommaren, med start 25 juni. Bussen stannar som vanligt vid alla ordinarie hållplatser utmed linjen utom Hunnestad By, på grund av annan körväg.

Ystad djurpark firar i år 20-årsjubileum och drivs av en och samma familj sedan starten. Antalet besökare ökar stadigt i takt med att parken utvecklas och är nu uppe i cirka 65 000 besökare på ett år. Parken ligger utanför Ystad i Skårby.

- Läget och öppettider bara under sommaren har gjort att vi inte kunnat finansiera busstrafik hit. Men i år har vi fått stöd från Region Skånes projekt ”Natur och kulturbussen”. Det är öronmärkta pengar för att göra det enklare att resa kollektivt till stora turist-, kultur- och naturresmål som annars saknar kollektivtrafik, säger Carina Linderoth.

-Vi är väldigt glada och lovar överraskningar till alla som tar bussen hit premiärveckan, säger ägarna Ingemar och Christina.

Tidtabell för Ystad djurpark:
Klockan10.45 fr Ystad station, läge E, torsdag-lördag
Klockan15.23 fr Ystad Djurpark, torsdag-lördag


De aktuella turerna är anpassade efter Pågatågen och kommer upp när man söker resan på www.skanetrafiken.se eller i Skånetrafikens app.

Skapad 2015-06-24