Arenan badet_I_webb.jpg

Ystad Arena - mark och parkeringar anläggs nu

Juni till augusti pågår arbete med marken och parkeringarna runt Ystad Arena. Besökare med bil hänvisas till omkringliggande parkeringar under byggperioden.

Under byggarbetena kommer de två kommunala parkeringarna inom arenaområdet att tillfälligt försvinna, dels parkeringen framför badet, dels parkeringen vid Ungdomens hus, som båda har varit av provisorisk karaktär. Parkeringen vid Ungdomens hus kommer till större delen att vara klar i slutet av augusti. Däremot kommer parkeringen framför badet att vara klar först nästa år – samtidigt som skol- och träningshallen byggs samman med matchhallen under våren.

– De som i sommar måste ta bilen hänvisar vi till andra parkeringar i området, till exempel parkeringarna vid Biblioteket, Disponentgatan och Oskarsgatan eller den så kallade Värnpliktsparkeringen, säger Ann-Sofi Eriksson, byggprojektledare på Ystads kommun. I övrigt finns det ju ett par privata parkeringar i närheten och förstås busslinje 2 som stannar som vanligt utanför arenan.

De befintliga handikapparkeringarna påverkas inte så mycket av byggarbetet. Parkeringsplatsen vid hallarnas VIP- och konferensentré kommer att vara i bruk hela perioden och parkeringarna vid badets entré är bara stängda under vecka 23, samtidigt som badet håller stängt. Ytterligare tre handikapparkeringar färdigställs under augusti på parkeringen vid Ungdomens hus.

Det kommer framöver endast att vara tillåtet att parkera på markerade platser inom arenaområdet och detta kommer att regleras med hjälp av kommunens trafikövervakare. För parkering längsmed gatorna i området så gäller det att följa gatornas skyltning. Till exempel är det fortfarande inte tillåtet att parkera Fridhemsgatan eftersom den är en huvudled.

Se karta över parkeringarna vid Ystad Arena här.

Skapad 2016-06-09, Uppdaterad 2016-06-09