Ny interaktiv cykelkarta på webben

Nu finns en interaktiv cykelkarta på webben. Den har precis tagits fram i sin första version. På kartan finns alla Ystads cykelvägar utmärkta.

- Om hela familjen ska ut och cykla så är det enkelt att hitta den lämpligaste cykelvägen genom att se om man cyklar ute i trafiken eller på en separat cykelväg, säger Emma Cederlund, GIS-ingenjör på Ystads kommun.

Ny cykelkarta på Ystads webbplats

Andra funktioner är om man vill veta avståndet mellan två platser. Då kan man använda mätverktyget som finns i kartan.  Det finns även information om var man hittar cykelpumpar och hur man går tillväga när man tar med cykeln på tåget eller bussen.

Längst upp i högra hörnet på kartan finns en symbol med bokstaven ”i”. Klickar man på den får man mer information om hur kartan fungerar. Det går att klicka på kartans alla symboler för att få mer information. Det går också att zooma in på de områden som man är speciellt intresserad av.

- Detta är bara den första versionen av kartan, så det finns möjlighet att vidareutveckla den. Vi skulle exempelvis kunna lägga in sevärdheter längs cykelvägarna med bilder och texter, säger Emma Cederlund.

Här finns en länk till Ystads kommuns webbsida med kartor.  Cykelkartan hittar du längst ner till höger. Här kan du även hitta andra kartor, t ex turistkartan, filmkartan och kartan över olika samhällsfunktioner.

Skapad 2015-06-11