Detaljplaner- enklare att söka

Nu kan du söka efter detaljplaner med ny karttjänst

Ystads kommun har lanserat en ny karttjänst så att allmänheten på ett enklare sätt kan hitta och söka detaljplaner i kommunen. Nu går det att klicka direkt i kartan för att få fram information och en länk till handlingarna.

Förutom att det är mer överskådligt är det betydligt enklare för tjänstemän att hjälpa en medborgare att hitta rätt själv.

Robert Hsiung är GIS-ingenjör på Ystads kommun och han har tillsammans med sina kollegor arbetat fram den nya kartportalen:

- Målet är att bygga ut funktionerna till nästa version. Då hoppas vi att det även ska gå att söka på fastighet och detaljplanens namn. Mätverktyg, och utskriftsmöjligheter är också ytterligare funktioner vi hoppas kunna lägga till. Vad gäller informationen i kartan så kommer vi framöver lägga till ytterligare lager för bland annat pågående planer samt översiktsplaner, säger han.

Här hittar du kartportalen.

Skapad 2016-05-26