Nya möbler i Marinan gör vågen

Ystads Marina har fått nya bänkar och fåtöljer i unik design. Tanken är att möblerna ska uppmuntra till samvaro – inte minst för de som har vissa rörelsesvårigheter.

- Bänkarna och fåtöljerna är utformade så att de är lätta att komma i och ur, vilket vi hoppas ska underlätta för rörelsehindrade. Det finns även plats att köra emellan en rullstol, säger Kerstin Wulff, chef för Samhällsbyggnad på Ystads kommun.Nya fåtöljer vid Ystads Marina  Foto: Kerstin Wulff

Möblerna anknyter till den marina miljön med sina vågformer. Materialen är lackerad stålplåt och lärkträ i sitsen och i arm- och ryggstöden. Lärkträ behöver som bekant ingen efterbehandling med olja eller kemikalier.

Ystads kommun var först ut med dessa möbler och de är formgivna av Design 5 mm i ett samarbete med SPI och R Form & Design, som stått för tillverkningen.

Bänkar vid Ystads Marina  Foto: Kristian Ördell

Skapad 2012-07-06