Ystads nya badhus invigt

Fredagen den 12 september klockan 16 slogs portarna upp för allmänheten till Ystad Arenas bad. En anläggning som innehåller något såväl för motionärer och barnfamiljer som för elitidrottare.

- En stor nyhet är att vi har öppet årets alla dagar, säger Marita Sysmäläinen, anläggningsansvarig. Ystads nya badhus innehåller något för alla. Rekreation, motion, social samvaro och dessutom äventyr för barnen. Motionssim, babysim, vattengympa, rehab-bad med mera är några av de aktiviteter som vi erbjuder.

Klätterväggen på Ystad Arena. Foto: Fredrik Ekblad

I familjebadet finns en strömkanal, klättervägg, varmpool, lagun och barnbassäng. Här finns också två vattenrutschbanor. I anläggningens andra del finns en bassäng som är 25 x 20,6 m och en rehab-bassäng med delvis höj- och sänkbar botten och rullstolshiss.

- Målet är att skapa ett mångsidigt och inbjudande badhus som också går att utveckla för framtiden, säger Marita Sysmäläinen.

Här kan du läsa mer om Ystad Arena, bland annat öppettider och priser. För att komma direkt till sidorna om Ystad Arena så kan du också använda denna adress: www.ystad.se/ystadarena

Video från invigningen

Det Stora Plumset

Invigningen direktsändes på Internet. Du kan se den i efterhand på Ystads Facebooksida www.facebook.com/ystadkommun eller på vår kanal på Bambuser, www.bambuser.com/channel/ystadweb. Det Stora Plumset, då många av Ystads politiker och barn från simklubben invigningshoppade i vattnet - alla samtidigt - kan du se i den fjärde videon av totalt fyra från invigningsdagen.

Mer om invigningen; artikel i www.ystadallehanda.se

 

Bilden ovan: foto av Fredrik Ekblad

Skapad 2014-09-10