Prova Senior Sport School

Är du 60+? Känner du att du vill komma ut och röra på dig lite och knyta kontakter? Vill du prova på olika aktiviteter och lära dig laga god och nyttig mat tillsammans med andra? Anmäl dig till Senior Sport School i september!

Header bild

Senior Sport School är en satsning i samverkan mellan Region Skåne, Skåneidrotten och Ystads kommun. Syftet med Senior Sport School är att främja ett gott och hälsosamt åldrande, där vi utgår ifrån de fyra hörnpelarna social gemenskap, meningsfull sysselsättning, fysisk aktivitet och goda matvanor.

Då du deltar i Senior Sport School kommer du att få möjlighet att prova på olika aktiviteter och delta i en studiecirkel med fokus på hälsan. Du får även ta del av föreläsningar i skadeförebyggande träning, Senior Power styrketräning och utbildning i hjärt- och lungräddning (HLR). Dessutom får du delta i praktisk matlagning.

Under 12 veckor kommer ni att träffas två gånger i veckan. Måndagar kommer ni att ha någon form av föreläsning eller tematräff och onsdagar kommer ni att ha någon form av fysisk aktivitet.

Start: 12 september 2016 och enligt ett 12 veckors schema: måndagar och onsdagar (förmiddagar, oftast kl 10-12)

Kostnad för att delta: 300 kr/person.

Vill du veta mer och anmäla dig?

  • Välkommen på öppet informationsmöte: 15 augusti kl 10:00.
  • Ingen föranmälan behövs – det är bara att dyka upp.
  • Plats: Seniorernas Hus (Göken), Petrigatan 10, Ystad.
  • Anmälan sker under informationsmötet.

 

Sofi Andersson Regionalt ansvarig för Senior Sport School sofi.andersson@skaneidrotten.se. Tel: 010- 476 57 67
www.seniorsportschool.se

Arrangörsloggor

Skapad 2016-07-28