Så här kommer Ystad att styras 2011-2014

Den 2 november höll den nya majoriteten presskonferens i Nya Rådhuset. Där presenterades femklövern som ska styra Ystad de kommande fyra åren.

Det är Moderaterna, Centern, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet som kommer att regera.

Ystads kommunalråd Kristina Jönsson (M), Eva Bramsvik Håkansson (C), Karin Olsson Lindström (Fp), Pernilla Magnusson Wallgren (Kd) och Helena Milstam Björklin (Mp) presenterade delar av 100-punktersprogrammet, som ligger till grund för politiken de kommande fyra åren.

Därefter presenterade Ystads kommunalråd Kristina Jönsson (M) de nominerade till kommunens ordförandeposter.

Bland nomineringarna finns en del nya namn, bl a Matts Johnsson (Fp) till posten som kommunfullmäktiges ordförande. Andra nya personer är Nicklas Ljungström (Mp) som nominerats till ordförande i Miljöutskottet.

Centern får ordförandeskapet i Barn- och utbildningsnämnden med Karl-Axel Johansson (Kd) som vice ordförande. Centerns nomineringar kommer att presenteras inom kort.

Kommunfullmäktiges presidium, dvs. ordförande, 1:e och 2:e vice ordförande och valberedning valdes torsdagen den 4 november. Den stora ”valdagen” då ordförande, ledamöter och ersättare väljs till kommunstyrelse, nämnder och bolag infaller torsdagen den 9 december.

Den 4 november valdes Matts Johnsson (Fp) till kommunfullmäktiges ordförande. Till 1:e och 2:e vice ordförande valdes Henrik Plantin (M) och Kaj Jönsson (S). Valberedningens ordförande blev Bo Lönnerblad (M).

Se hela listan med alla nomineringar (.pdf-fil, öppnas i ny flik)

Skapad 2014-01-15