Samhällsbyggnadschefen slutar

Andreaz Strömgren, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen har sagt upp sig och avslutar sin anställning i Ystads kommun den 20 juli.

Andreaz Strömgren tillträdde tjänsten som samhällsbyggnadschef den 1 januari 2015. Efter ett och ett halvt år avslutar han nu sin tjänst på egen begäran.

Andreaz Strömgren- Livet har många dimensioner, varav jobbet är en. Jag har trivts väldigt bra i min roll som samhällsbyggnadschef och har haft en fantastisk tid i Ystads kommun i samverkan med kolleger, politik, medborgare, näringsliv och föreningsliv. Men familjen längtar norrut och hem till släkt och vänner, själv saknar jag även skogarna och älvarna. Jag har dessutom fått ett spännande jobberbjudande, en ny riktig utmaning som jag ser fram emot.

Andreaz tillträder som kommunchef i Timrå kommun efter sommaren och återvänder därmed till en tidigare arbetsgivare.

- Andreaz har gjort oerhört mycket nytta under den tid han varit anställd hos oss både när det gäller samhällsbyggnadsförvaltningens interna arbete och inte minst externt gentemot kommuninvånare, företagare m.fl. Samtidigt som det är en stor förlust för Ystads kommun att han nu lämnar oss har jag full förståelse för hans beslut. Jag är övertygad om att Andreaz kommer att bli en framgångsrik kommunchef i Timrå, säger Jonas Rosenkvist kommundirektör Ystads kommun.

Andreaz avslutar sin tjänst som samhällsbyggnadschef den 20 juli i år. Rekrytering för tillsättande av tjänsten kommer att sättas igång så fort som möjligt.

Skapad 2016-04-20, Uppdaterad 2016-05-11