Sir Kenneth Branagh tillbaka i Ystad

I nästa vecka börjar inspelningarna av den sista och avslutande omgången av Left Bank Pictures ”Wallander” för BBC 1. Återigen återkommer Kenneth Branagh med sin prisbelönta roll som kommissarie Wallander.

Detta är den sista och avslutande omgången av serien som omfattar tre långfilmer. De produceras för brittiska BBC 1 av Left Bank Pictures, Yellow Bird och TKBC. Samproducenter är Masterpiece, TV4, Film i Skåne, Copenhagen Film Fund och Ystad-Österlen Filmfond i samarbete med ARD Degeto.

Kenneth Branagh som kommissarie Wallander  Photo: Laurence Cendrowicz

Manusen är baserade på Henning Mankells böcker ”Den vita lejoninnan” och ”Den orolige mannen” och är skrivna av Peter Harness och James Dormer.

Den första filmen, ”Den vita lejoninnan”, utspelar sig i Sydafrika och inspelningsplatserna kommer till största delen att återfinnas i Kapstaden. Denna film regiseras av Jonathan Van Tulleken.

De övriga två filmerna bygger på boken ”Den orolige mannen”. Inspelningarna av dessa filmen börjar den 13 oktober och pågår under 6 veckor rumt om i Ystad- och Österlenområdet samt i Köpenhamn. Dessa filmer regisseras av Tommy Cooper.

Wallander har hittills vunnit sju BAFTA-Awards, bland annat för Bästa dramaserie och Bästa skådespelare (Kenneth Branagh). Dessutom har Branagh vunnit pris som Bästa skådespelare i Broadcasting Press Guild Awards. Wallander har också blivit nominerad för två Emmy och en Golden Globe.

Läs mer här om priser och nomineringar för Wallander!

Skapad 2014-10-09