Skolelever ställer ut om hållbar utveckling

Energifallet i Skåne och Ystads kommun arrangerar tillsammans en utställning med elever från Blekeskolan, Ängaskolan och Backaskolan på temat Hållbar utveckling och framtidens energi. Välkommen på invigning då eleverna själva berättar om sina bidrag.

Eleverna har under hösten arbetat med energi och hållbar utveckling och funderat över lösningar för framtiden. Resultatet är en utställning fylld av kreativa idéer där eleverna själva kommer med förslag på hur alla kan spara energi och leva mer hållbara liv.
Utställningen invigs den 21 oktober. Vid tre tillfällen under dagen kommer eleverna hålla anföranden där de berättar om sina bidrag till utställningen.

Tid: 21 oktober kl. 9:00, 10:00 och 11:00.

Plats: Stadsbiblioteket Ystad

Vi välkomnar er att delta vid invigningarna och diskutera hur eleverna ser på en hållbar framtid.

Naturskyddsföreningen har fått stöd av Region Skånes Miljövårdsfond för att arbeta med att sprida läromedlet ”Energifallet” i Skåne. Detta görs i samarbete med Energikontoret i Skåne och kommuners energirådgivare. Skolorna som deltar i Energifallets inspirationsserie ställer ut det som de lärt sig om hållbar utveckling och energianvändning och sina tankar om framtidens energi. Från och med vecka 43 pågår utställningar i Tomelilla, Ystad och Malmö.

För mer information kontakta:

Sanna Dufbäck, Projektledare, Energifallet i Skåne. 046-33 56 50, sanna.dufback@naturskyddsforeningen.se


Mer om projektet Energifallet i Skåne

Mer om läromedlet Energifallet

Logga region skåneenergifallet logo

Skapad 2014-10-16