Vill du lära barn programmering?

På flera orter i Sverige finns så kallade Coderdojos där barn och unga kan lära sig att koda och programmera och nu har turen kommit till Ystad. Nu söker man efter handledare som kan programmering och som brinner för att lära ut sina kunskaper till barn och unga.

Tanken är att barn och unga mellan 7-17 år ska lära sig programmera under organiserade former. Ingen erfarenhet krävs utan man börjar från grunden. Verksamheten bedrivs ideellt med stöd av Ystads kommun.

- Vi hoppas kunna ha ett tvåtimmarspass i veckan. Nu behöver vi handledare som kan tänka sig att arbeta med detta ideellt. Kunskap om programmering handlar om att få en uppfattning om sin omvärld, precis som med exempelvis fysik och kemi.

Digitalt skapande blir allt viktigare i samhället och Skolverket tittar på hur programmering ska finnas med i läroplanen framöver, säger Anki Klinga som är it-pedagog i Ystads kommun och en av initiativtagarna till projektet.

Huvudarrangör är South East Creatives.

Erfarenhet från andra Coderdojos, exempelvis i Malmö, visar att de som ställer upp som mentorer får mycket tillbaka av eleverna som hela tiden vill lära sig mer.

Är du intresserad av att bli mentor? Hör av dig till itpedagogerna@ystad.se .

Information till barn som vill anmäla sig kommer senare i vår.

Läs gärna mer på facebook.com/coderdojoystad

Fakta Coderdojo

CoderDojo är en global rörelse för att lära barn och ungdomar programmera. I Sverige började det i Malmö våren 2012. Det är gratis och öppet för alla tjejer och killar 7-17 år. Eleverna lär sig att göra spel, appar, hemsidor, m m och behöver inte kunna programmera innan du kommer.

www.coderdojo.se

coderdojo till ystad