Ystad klättrar till plats 13 på Lärarförbundets skolranking

Ystad klättrar till 13:e plats på Lärarförbundets årliga ranking av Sveriges kommuner. Det är en rejäl upphämtning från förra årets plats 39.

- Resultatet visar att vi är på rätt väg mot vårt mål – att bli en av Sveriges tio främsta skolkommuner, säger Jan Erlandsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Skolbarn i Ystad

Det är totalt 14 olika kriterier bakom resultatet, bland annat resurser till undervisningen, andel utbildade lärare, betygsresultat, lärarlöner och andel elever godkända i alla ämnen. Vissa resultat sticker ut, exempelvis andel elever godkända i alla ämnen, med plats tre av alla kommuner och andelen utbildade lärare där Ystad kommer på plats åtta.

- Jag vill främst tacka all personal för detta fina resultat. Det är de som har sett till att vi har nått så långt, säger Jan Erlandsson.

Tidigare i år kom Ystads kommun på plats nio i Sveriges kommuner och landstings ranking av Sveriges grundskolor. Här kan du läsa mer om SKL:s ranking.

Här kan du läsa mer om Lärarförbundets skolranking 2014.

På plats ett hittar vi Vellinge (plats 2 2013), plats två Piteå (plats 2 2013) och på plats tre Nybro (plats 7 2013). Årets raket borde vara Örkelljunga som i år hamnade på plats sju från plats 280 år 2013, av totalt 290 kommuner.

Skapad 2014-09-03