Ystad tvåa i undersökningen ”Här är bäst att bo 2014”

Ystad har rankats som nummer två av 164 kommuner i den nationella undersökningen ”Här är bäst att bo” 2014 i kategorin ”Landsbygd”.

Ystad kommer på plats 33 av alla Sveriges kommuner. Undersökningen genomförs av tidskriften Fokus och Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

- Vi är fantastiskt glada över undersökningens resultat. För oss är detta ett tecken på att vi är på rätt väg i vårt jobb att göra Ystad till en ännu mer attraktiv plats att bo på, säger Kristina Bendz, kommunstyrelsens ordförande i Ystad.

Gatubild från Ystad

Ystad har gjort en mycket snabb förflyttning i rankingen. Förra året placerade sig kommunen på plats 112 och året innan på plats 133.

- Från andra undersökningar vet vi att boendet, havet, stranden, tryggheten och skolan är starka faktorer till att man väljer att flytta till Ystad. ”Här är bäst att bo” stärker denna bild ytterligare, säger Kristina Bendz.

Nu ska resultatet av undersökningen analyseras genom att gå igenom Ystads olika styrkor och svagheter. Denna undersökning blir ett komplement till andra undersökningar som kommunen förekommer i, exempelvis SCB:s medborgarundersökning och SKL:s skolundersökningar.

Läs mer om undersökningen här!

Skapad 2014-05-15